Георгиос Догоротис от ВМФ на Тракийски университет в челната петица на Национален университетски шампионат по плуване в 25 метров басейн

Студентът от четвърти курс на Ветеринарномедицински факултет при Тракийски университет Георгиос Догоритис участва на две дисциплини 50 м. бътерфлай мъже и 100 м. съчетано мъже в София, на басейн „Мадара“, на 12 и 13 ноември, където се проведе ежегодният турнир по плуване, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

В борбата за медалите, при силна конкуренция от участници от осем университета, в коронната си дисциплина 50 м. бътерфлай, Георгиос се нареди на престижното 5 място с време от 0,26,92 мин., а в дисциплината 100 м. съчетано се класира на 10-то място с време от 1,06,41  мин.

Ректорското ръководство и треньорът на отбора по плуване ст. пр. Любен Лападатов се гордеят с всички постижения от Студентския спорт на Тракийски университет – Стара Загора.

          Старши преподавател Любен Лападатов призовава студентите да се включат в настоящите мъжки и женски отбор за още по-силно представяне на Тракийския университет в предстоящите шампионати по плуване.

Comments are closed