Ден на Р Корея в Тракийски университет

На 3 декември в Тракийския университет се проведоха две събития, свързани с ежегодно провеждания Ден на корейската култура – среща със София Елефтериу от Посолството на Република Корея и изпълнение на Ансамбъла по самулнори „Со Йънг“.

На срещата бяха представени образователни възможности в държавни и частни университети в Корея, информация за обучение по корейски език и дейностите на посолството, насочени към популяризирането на корейската култура в България. Студентите на Тракийски университет проявиха много силен интерес към представените възможности за образователен обмен.

Изпълнението на Ансамбъла по самулнори позволи на студентите, преподавателите и гостите да се докоснат до музикалните традиции на Корея и да се запознаят с преподаватели по корейски език от СУ „Св. Климент Охридски“ и Институт Седжонг.

В мероприятието участваше с изложба на книги и Централна университетска библиотека, която за четвърта поредна година получава дарения с литература на английски и корейски език от Корейската фондация. Свои книги – граматики, учебници и преводни заглавия – дари и доц. Ким Со Йънг от катедра Кореистика в СУ „Св. Климент Охридски“, която от тридесет години е културен и образователен посланик на корейската култура в България. 

Comments are closed