ЗЕЛЕНАТА ГЕНЕРАЦИЯ И СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ

Това е поколението, което ще спаси планетата, което има визия и идеи за бъдещето  – студенти и докторанти от Тракийския университет, както и ученици от средните училища на Стара Загора демонстрираха интерес, знания и активност по време на Младежкия форум за диалог, който се проведе в рамките на проект „GENERATION ZEЛЕНО“.

Проектът е финансиран по Еразъм+, КД3 „Структурен диалог“ и поставя във фокуса на вниманието идеите на младите хора за това как да се осъществи прехода към кръгова и нисковъглеродна икономика.

Форумът премина в конструктивен диалог между младите хора и лекторите: Ясен Георгиев от Института за пазарна икономика, д-р Константин Стоянов от Стопанския факултет и ръководител на Център „Европа Директно“ в Стара Загора, Илина Мутафчиева съветник по климатични политики, Блажка Димитрова от „Нулев отпадък – България“, както и представители на Община Стара Загора.

С тях бяха обсъдени и възможностите за зелено предприемачество, както и визията на младите хора  за развитието на зелена икономика и устойчиво развитие в България. 

Comments are closed