Работна среща положи началото на идея за изграждане на аула

Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков се срещна с изпълнителния директор на „Линднер България“ Вернер Хофман, за да обсъдят бъдещото изпълнение на идеята на ръководителя на висшето учебно заведение за изграждане на мултифункционална аула „Максима“ .

Целта е тя да обслужи нуждите на университета, като капацитетът ѝ трябва да бъде от 500 до 700 седящи места, изцяло енергийно независима, с модерен дизайн и мултифункционалност – да бъде подходяща за лекции, концерти, събрания, промоции на студенти,  както и да има обособена част за коктейли.

Предвиденият терен за модерната сграда е около 4-5 декара , а външният ѝ дизайн ще бъде съобразен изцяло с общата и ландшафтната архитектура на университетския комплекс, чиито сгради са общо 72 хиляди кв. м. разгърната застроена площ.

Доц. Ярков е съсредоточил вниманието си върху фирмата „Линднер България“, тъй като тя е безспорен лидер в иновативните проекти, носител на множество награди и е част от холдинга „Линднер груп“, чието изпълнение са уникалните окачени метални тавани на Терминал 5 на летище „Хийтроу“ в Лондон.

Тракийският университет има остра нужда от аула, тъй като най-голямата зала , с която разполага е с 300 седящи места в сградата на Медицинския факултет.

Идеята е мултифункционалната аула „Максима“  да се превърне в лицето на целия университетски комплекс.

Comments are closed