Плувец на Тракийския университет с бронзов медал на бътерфлай

Студентът по ветеринарна медицина Георгиос Догоритис е бронзов медалист от студентското първенство по плуване в дисциплината 50 м. бътерфлай с постижение от 0,26,16 минути на Националния университетски шампионат, който се проведе преди дни в София. Той бе организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

            Отборът  на Тракийския университет включва студенти от Ветеринарно-медицинския и от Стопанския факултет и е в състав: От ВМФ Георгиос Догоритис,  Галин Станилов и Марио Шопов. От СФ – Денис Канев. Плувците участваха в индивидуалните дисциплини 50 м.бътерфлай; 50 м. бруст, 50 м. свободен стил и 100 м. съчетано плуване. Много емоционални и интересни за наблюдаване се оказаха щафетите 4х50 м. свободен стил и 4х50 м. съчетана щафета. В крайното комплексно класиране с актив от 163 точки младежите класираха Университета на 9-то място от 15 висши учебни заведения в България.

            В дисциплината 50 м. бътерфлай мъже, която донесе на Георгиос Догоритис бронзовия медал, пети стана Денис Канев с резултат 0,27,09 мин. Галин Станилов и Марио Шопов от ВМФ помогнаха за битката в щафетната надпревара.

            Ръководителят на отбора по плуване към Тракийския университет ст. пр. Любен Лападатов благодари на състезателите за достойното представяне и на ръководството на Университета за предоставената възможност за спортна изява.

Comments are closed