РОКЕРСКИ МОТОР ОТНЕСЕ КУПАТА НА РЕКТОРА

И това е моторът с волен ездач „Горския“ от мотоклуб „Боляри“ във Велико Търново, победител в грандиозния турнир по канадска борба по време на „Родолюбивия мотосъбор“ MCC Swallow  33. Над 3000  рокери се събраха в местността „Сайганица“ край сливенското село Кипилово.

Тракийският университет взе почетно участие в това голямо преживяване на почитателите на високите скорости с мотори. Купата на Ректора, доц.д-р Добри Ярков, бе предназначена за победителя в най-интересното състезание, което е гвоздей на събора – по канадска борба за мъже и жени, за лява и дясна ръка. Над 50 бяха участниците, борещи се за престижната награда, а стотиците зрители не мръднаха от местата си близо два часа, подкрепяйки своите фаворити.

Водещият  на шоуто Теодор Койчинов, финалист от първия български сезон на Music Idol, няколко пъти направи интересни асоциации с името на състезанието – „канадска борба“ и четиримата професори от Канада, които тази година ще преподават в Тракийския университет, основно в Стопанския факултета по новите специалности Информационни технологии и Софтуерно инженерство.

 

Comments are closed