Съобщение

проф. Д-р Димитър Станчев Димитровкойто ще изнесе онлайн лекция на тема:

„ЧОВЕШКИ МОНОКЛОНАЛНИ АНТИТЕЛА СРЕЩУ ВИРУСИ И РАК“

Днес, 5 ноември 2020 от 16:00 часа българско време.

За да избегнем микрофония и смущения във връзката, Ви напомням да си изключите микрофона и камера.

 Може да гледате лекцията на живо тук!

        Проф. Димитър Станчев Димитров е професор по медицина и директор на центъра за терапия с антитела (CAT), основан от него през 2017 г. в Университета в Питсбърг, САЩ. Той е експерт в няколко научни области, включително имунология, вирусология, биохимия, биофизика, откриване и подобряване на антитела.

        Той е автор или съавтор на повече от 400 статии, цитирани над 30 000 пъти, изобретател самостоятелно и в колективи на повече от 100 изобретения, патентни заявки или патенти.

        Настоящата изследователска работа на проф. Димитров и неговия екип е фокусирана върху обещаваща терапия срещу Covid-19, базирана на антитела. Екипът на проф. Димитров вече е демонстрирал големия потенциал на антитяло-базирани подходи за диагностика и терапия при различни инфекциозни заболявания и рак. В съответствие с това, твърдения като Проф. Екипът на Димитров е сред най-уважаваните научни екипи в света. са често срещани в пресата.

        Проф. Димитров започва своята работа върху моноклонални антитела в България. Завършва и получава докторска степен в Софийския университет, София, България, работи в БАН до 1990 г., а родният му град е Стара Загора.

        Съвсем скоро след 1 ноември, Деня на народните будители – ден в чест на хората на науката и образованието, имаме удоволствието да приветстваме проф. Димитър Станчев Димитров в Медицинския факултет, Тракийски университет.

Моля, всички желаеещи да се присъединят към лекцията на следния линк:

https://meet.google.com/tot-yzmy-zqe

поне 15 мин преди началото, в 15:45 часа българско време.

Comments are closed