Тракийският университет получи академичен Оскар

На третата церемония по награждаването „Най-добрите университети в България“  Тракийският университет получи престижното първо място за направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“ в стандартизираната класация „Комплексна оценка“ в рейтинговата система на висшите училища в България за 2019-та година, организирана от изданието „24 часа“.

Ректорът на учебното заведение доц. Добри Ярков оцени високото отличие и припомни, че университетът е желан , както от български, така и от чуждестранни студенти : „Ветеринарният факултет на Тракийския университет подготвя посланици на над 32 държави , в нашия университет се обучават студенти  и от цяла България“ , като се обърна към присъстващите на церемонията министри – на образованието Красимир Вълчев и на земеделието и храните Десислава Танева : „Тракийският университет застава винаги зад политиката на Министерство на образованието и ще подкрепя винаги българския аграрен бизнес и Министерство на земеделието“.

                В речта си пред гостите земеделският министър Десислава Танева благодари на работещите във Ветеринарния факултет при ТрУ за адекватната и своевременна реакция през лятото, когато започна епизоотията с Африканската чума по свинете : „Тези хора си спряха отпуските и тръгнаха с нас в Северна България, за да разясняват на стопаните как трябва да се справят с болестта. Аз молих да им дам възнаграждения, а те отказаха. Респект към вас!“.

 

 

Comments are closed