Университетски зимни игри и Зимен университет Боровец 2017

От 12 до 16 март 2017 в курортен комплекс Боровец се проведоха Университетски зимни игри (ски алпийски дисциплини, ски рали, шейна, ски бягане, сноуборд, щафети) и Зимен университет. Участие взеха 23 висши училища. На официалното откриване и церемонията по представяне на делегациите сред гостите бяха проф. двмн. Иван Въшин – Ректор на ТРУ, доц. д-р Стефан Рибарски –пом. ректор на ТРУ и проф. д-р Димо Гиргинов – член на Управителния съвет на АУС Академик. Ректорът приветства участниците и отправи покана за участие в Националната лятна универсиада Стара Загора 2017 (8-14май).

Тракийският университет участва с отбори по сноуборд – жени и мъже. Отборът в състав: Александрина Миткова Кирякова (ВМФ) и Мелина Стилиянос Маламуси (ВМФ) се класира на трето място и бе награден с купа и медали. Мъжкият ни отбор се класира на пето място.

В програмата на Зимен университет бяха включени лекции от известни учени по актуални теми. Проведоха се и срещи с проф. Даниела Дашева – Министър на младежта и спорта и проф. Николай Денков – Министър на образованието и науката.

Събитието бе тържествено закрито на 15 март

Откриване на Университетски зимни игри и Зимен университет 2017 г. –  Ректорът приветства участниците и отправи покана за участие в Националната лятна универсиада Стара Загора 2017 (8-14май).

Запалване на огъня

Поздравления към участниците от студентски състав гр.София.

Награждаване на отбора на Тракийски университет – сноуборд жени.

Закриване на на Университетски зимни игри и Зимен университет 2017 г.

Comments are closed