Малките ученици от 3-ти клас на СУ „Иван Вазов“ получиха свидетелствата си в Тракийски университет

Тракийски университет осъществява политика на непрекъсната връзка с училищата още от малките класове.

Така на 3 юни учениците от 3-ти „В“ клас от СУ „Иван Вазов“, гр. Стара Загора, ръководени от  техните учители г-жа Иванка Кирилова и г-жа Таня Драгиева, бяха на посещение в Тракийски университет. Малките ученици разгледаха университета и се запознаха с различни и интересни обекти.

Разходката им в университета започна с посещение на Музея на коня и конния спорт. От увлекателния разказ на гл. ас. д-р Радка Влаева за експозицията от исторически документи, вещи и каляски, учениците с нескриван интерес слушаха за детството на царския престолонаследник Симеон II и младежките години на българския княз Батенберг. Те активно участваха, като задаваха въпроси и впечатлиха с познанията си по история.

От драматичното ни минало, малките палавници прескочиха във времето и стигнаха до екзотичните водни представители в аквариумите на катедра „Рибовъдство и аквакултура“ на Аграрен факултет, любезно придружени от гл. ас. д-р Георги Желязков. Децата и рибките бяха във вълнуваща среща, дори с изкъпани коси от играта на по-големите риби в аквариумите.

В художествената галерия „Ласкар“ на територията на Тракийски университет, учениците разгледаха творчеството на проф. Илия Димитров. Прекрасно бе да бъдат наблюдавани как всеки един от тях възприема картините освободено, по свой начин.

Обиколката продължи в музея на Аграрен факултет, експозицията на който се състои от много препарирани животни. След първоначалния възглас  „Уаууу!“,  децата започнаха да снимат, да питат и коментират помежду си. Доц. д-р Евгени Райчев, посрещна малчуганите и пред вперените в него любопитни очи, по интересен начин, им разказа за дивата фауна на България. Всички слушаха с голям интерес.

Така дойде и моментът, в който учениците от 3-ти „В“ клас официално получиха удостоверения за завършване на учебната година. Церемонията се състоя в една от амфитеатралните аудитории на университета. Децата бяха изумени колко е голяма лекционната зала, в която студентите учат. Повечето от тези малки творци на бъдеща България се настаниха на последния ред, на най-високото, за да имат голям кръгозор,  всичко да видят и усетят, да покажат колко са големи амбициите им, да бъдат винаги на върха. Видяха нещо различно, надникнаха в академичния свят на своя град…

А той крие още непознати територии, изненади и върхове за покоряване.

До нови срещи! Очакваме Ви в нашите аудитории, като наши бъдещи студенти!

   

         

Comments are closed