Млади изследователи от Тракийския университет участват в проучване за къщички за гнездене на белошипи ветрушки в Сакар

        Студенти по Ветеринарна медицина, екология и зооинжинерство от Тракийския университет се включиха в дейностите на Сдружение ,,Природен Парк Сакар“ по проект „Ти и Lidl за по-добър живот на белошипата ветрушка“. Проектът се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

        Като част от теренните дейности, младите природолюбители взеха активно участие в проверката на изкуствени гнездилки, поставени по-рано през годината от екипа на Сдружение ,,Природен Парк Сакар“. Научете повече за гнездата ТУК.

        Особен интерес сред младите ветеринари, предизвикаха двойка кукумявки, които отглеждат своите пет малки в една от гнездилките. По време на акцията участниците имаха възможност да се запознаят отблизо с природата на Сакар планина, която е част от екологичната мрежа Натура 2000.

         Районът на Сакар е сред локациите, в които студентите от университета провеждат своите практики и стажове, като се има предвид, че това е едно от местата в България с високо ниво на биологично разнообразие.

        Информацията и снимките са предоставени от сдружение „Природен парк Сакар“

Comments are closed