„Европейска нощ на учените” – 28 септември, 2018г.

Тракийски Университет е партньор в проект, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска – Кюри на програма "Хоризонт 2020”- познат още като инициативата „Европейска нощ на учените”.

Основната цел на двугодишния проект "Изследователи в триъгълника на знанието" (K-TRIO 3) H2020-MSCA-NIGHT-2018, е да изгради по-тясна връзка между изследователите и техните постижения и широката общественост.

Тази година „Европейска нощ на учените” е под надслов „История, археология, етнография“ (К- ТRIO), като плануваните дейности ще се съсредоточат върху приноса от научните изследвания и иновациите за запазване на културното наследство и насърчаване на културните и творческите индустрии и ключовата роля на изследователите в тези процеси.

Тракийски университет ще отвори своите лаборатории за всички любознателни посетители от 15:00 до 17:00 часа на 28 – ми Септември. Същата вечер между 18:00 и 20:00 часа в частта от програмата „Тракийски университет – така работят учените“ нашите преподаватели ще демонстрират интересни изследвания и ще разкажат за водещите постижения в научните си области.

За повече информация: Програма „Нощ на учените”

Линкове към филми, които ще бъдат излъчени по време на Европейската нощ на учените:

https://www.youtube.com/watch?v=Fl18LvUO5uc
https://www.youtube.com/watch?v=aUBns9PGXQM
https://www.youtube.com/watch?v=JC8WIYFKWQQ

Comments are closed