Откриване на изложба „Перспективи“ в Нощта на изкуствата – 2022

Разнообразие от послания и нетрадиционен експозиционен дизайн преобрази една от залите за временни изложби на Художествена галерия – Стара Загора. Изложбата “Перспективи” на студентите от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ представя 57 индивидуални интерпретации на представата за бъдещето на нашия свят, създавайки мозайка на една колективна творческа визия.

Тя включва авторски плакати, разкриващи силата на това средство за комуникация заради въздействащите комбинации между думи и образи, които предават завършени и концептуално изчистени визуални истории. Водещи в реализирането на цялостния графичен и пространствен дизайн на изложбата са студентите от специалност ПОИИГД Миглена Колева (4-ти курс) и Джулиана Гутова (3-ти курс).

Изложбата беше открита от директора на Художествена галерия – Стара Загора проф. Марин Добрев, ръководителя на специалност ПОИИГД доц. д-р Ани Златева и преподавателя гл. ас. д-р Катя Тинева, които поздравиха авторите за чудесната работа и пожелаха все повече успехи на младите творци.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Стара Загора като част от Културния календар на града и програмата на “Европейска нощ на изкуствата 2022”.

Експозицията може да бъде разгледана до 08.10.2022 г. включително.

Снимки: Петя Иванова (студентка в 4-ти курс ПОИИГД)

Comments are closed