Представители на Resilient Group посетиха Тракийски университет

Представители на Resilient Group посетиха Тракийски университет в рамките на поредица от работни срещи в страната и регион Стара Загора. Марк Рехтер и Натали Самович бяха посрещнати от членове на Ректорското ръководство. На срещата присъстваха проф. Дария Владикова и г-н Румен Радев като членове на ИУПР.

На тази първа среща членовете на Ректорското ръководство на университета и преподаватели от Стопанския и Аграрния факултет представиха най-общо дейностите на университета в сферата на обучението и науката, както и някои от инициативите на новоучреденият в рамките на Тракийски университет Институт за устойчив преход и развитие (ИУПР). Бяха обсъдени идеи за евентуално бъдещо партньорство и сътрудничество в научни и образователни дейности, касаещи устойчивия преход към зелена енергия от възобновяеми източници.

Компанията Resilient Group е активен двигател в рамките на три бързо растящи сегмента на енергийния преход. Тяхната дейност е фокусирана върху разработването и производството на слънчеви фотоволтаични системи, цифрови решения и зеления водород. Екипът на фирмата ускорява разработването на мащабни проекти и внедряването на решения. Стратегията им е напълно съобразена с целите на Европейската зелена сделка.

 

Comments are closed