РУБРИКАТА „НАШИТЕ СТУДЕНТИ“ ПРОДЪЛЖАВА С ЕЛЕНА ГОСПОДИНОВА

Представяме Ви Елена Господинова – едно момиче, което свързва пряко житейските си и лични постижения с обучението си в Тракийски университет. Горда възпитаничка на Стопанския факултет, днес тя е докторант в любимото си висше училище.

Благородният ѝ характер, упоритостта и любовта ѝ към децата ѝ носят награда – тя е удостоена с отличие за КАУЗА НА ГОДИНАТА от община Стара Загора и Сдружение “Самаряни”, тъй като съвместно с Фондация “Адезно” и ТД “Сърнена гора” са организирали походи за деца с физически дефицити в планината, най-големият от които е бил четиридневен лагер в Рила. ѝ

Ето и какво разказа Елена за себе си:

„Казвам се Елена Господинова – докторант в Тракийски университет, Стопански факултет, катедра “Индустриален бизнес и предприемачество” и Председател на Фондация “Кукуряк”, занимаваща се с образователна и туристическа дейност за деца.

2016 година придобих своята бакалавърска степен, със специалност “Регионална икономика” в Тракийски университет, Стопански факултет, а след това 2 години бях учител към “Заедно в час”.

Нещо любопитно за мен е, че от 2007 г съм член на спелео клуб “Саламандър” към Туристическо дружество “Сърнена гора”, а вече от 10 години работя с деца, като опитът ми е освен като учител в училище, така и инструктор по катерене, въжени градини, зелени училища и др.

Любовта ми към алтернативния туризъм ми помогна да спечеля студентски конкурс на тема “Какво не достига за по-доброто развитие на вътрешния туризъм в страната?” с ръководител доц. д-р Блага Стойкова, а дипломната ми работа бе на тема “Проучване режимите на опазване и ползване на защитените територии в България: примера на ПП “Българка”” с научен ръководител проф. д-р Ю. Яркова.

След като завърших през 2018 г програмата на Заедно в час, реших да съчетая икономическите и предприемаческите познания, които придобих в Тракийски университет, с опитът ми в преподаването и работа с деца във формална и неформална образователна дейност, като основах Образователен и туристически център “Кукуряк”.

Стартирането на бизнес не е лесна крачка, особено що се отнася до социално-предприемачески бизнес, затова потърсих мнение и подкрепа отново в Тракийски университет, в лицето на доц. д-р Дарина Заимова, с която обсъдихме възможностите пред мен.

Тази година отново се завърнах в академичните среди като докторант в катедра “Индустриален бизнес и предприемачество” с научен ръководител доц. д-р Заимова. Знам, че тук отново ще получа подкрепата и знанията, които ще ми помогнат да се развия като личност, предприемач и преподавател. Темата на дисертацията ми е “Новата парадигма на социалното предприемачество – преосмисляне на идеологиите за развитие”. Вярвам, че социалното предприемачество е бъдещето на обществото, но пътят към постигането на добър социален ефект никак не е лесен.

На 14.12.2021г бях наградена от община Стара Загора и Сдружение “Самаряни” с отличие за кауза на годината, тъй като съвместно с Фондация “Адезно” и ТД “Сърнена гора” организирахме няколко похода за деца с физически дефицити в планината, най-големият от които бе четиридневен лагер в Рила. Всичко това се случи, благодарение на това, че миналата година организирахме Благотворителен преход “Козя стена”, като родителите на децата, които се включиха с нас, дариха сума, която бе достатъчна за създаването на две адаптирани колички за хора с двигателни затруднения в планината."

Comments are closed