Среща на асоциираните партньори по Проект УНИТе

На 22.11.2018 г. В Заседателната зала на ФМИ при СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе среща с асоциираните партньори в проект УНИТе, един от които е Тракийски университет.

Срещата протече под ръководството на доц. Камен Спасов (ФМИ, СУ) при следния дневен ред:

  1. Представяне на участниците
  2. Обсъждане на плана за работа с асоциираните партньори (коригиране, допълване)
  3. Административни и комуникационни проблеми
  4. Други

Основните цели, поставени на срещата, включват:

(1) установяване на национална мрежа за съвместно партньорство – график на комуникациите, методи на работа, запознаване на асоциираните партньори с актуализираните научни пакети

(2) определяне на времеви график за активиране на международната мрежа от асоциирани партньори 

(3) административна информация, която е необходимо да бъде предоставена на асоциираните партньори във връзка с правилата, посочени от Управляващия орган.

(4) идентифициране на проекти, по които може да се започне работа без да се чака изграждането на инфраструктурата

 

На срещата присъстващите представители от основните партньори СУ „Св. Климент Охридски“ и Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ изясниха основните положения в проекта, работни програми и включените в тях дейности. От страна на асоциираните партньори се набират проектни предложения, за които да се търси финансиране и които могат да стартират без създадената инфрастуктура в рамките на УНИТе. Тракийски универистет кандидатства с две предложения – Разширяване на възможностите на мобилния достъп до учебно съдържание чрез приложение на Добавена реалност (ДР), Трансформиране на Тракийски университет в „Умен университет“ (Smart University) чрез Интернет на нещата (Internet of Things – IoT). С тях се цели подобряване качеството на представените учебни ресурси чрез включване на ДР и използване на сензори и технологиите, изграждащи Интернет на нещата за осигуряване на безопасна физическа инфрастуктура.

В следващите етапи и срещи ще се набележат конкретни действия на всеки от участниците и тяхната роля в проекта.

 

Comments are closed