Стартира Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“ (2021-2027 г.)

 

Днес – 2 февруари португалското председателство на Съвета на ЕС и Европейската комисия организират церемония, с която се обявява началото на Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“ (2021-2027 г.). С бюджет от 95,5 милиарда евро това е най-мащабната в света програма за наука и иновации.

Събитието обединява лектори от цяла Европа и включва участие на изследователи, бизнес лидери и политически и правителствени служители. Церемонията може да бъде проследена на живо в YouTube на следния линк: https://youtu.be/R9WDQT2NzxA.

         Проекти на първите работни програми по РП „Хоризонт Европа“ са достъпни на следния електронен адрес: https://www.tiko-pro.eu/news-details/horizon-europe-draft-work-programmes-2021-2017?fbclid=IwAR380mtktdLyDvJwUxY65Nvkk4t-Lytho3TX0QD3jdE4viVq6l_IiCdACyQ.

Европейската комисия планира да публикува окончателните работни програми до м. април 2021 г. Проектодокументите дават подробни указания на изследователите и бизнеса относно това какви проекти ще бъдат финансирани през първите две години на Програмата.

 

Comments are closed