Тракийският университет откри кандидатстудентската си кампания в столицата при засилен интерес

Тракийският университет откри кампанията си за нов прием на студенти на старта на Кандидатстудентската борса 2020, която се провежда в София в Дом на културата „Средец“ на 18-ти и 19-ти февруари.

Учениците проявиха голям интерес към щанда на Старозагорската Алма матер. Заместник-ректорът по учебната дейност доц. Нели Грозева и експерти от учебния отдел на висшето учебно заведение разясняват на бъдещите студенти всички възможности и специалности, които предлага университетът на младите хора.

Националната кандидатстудентска борса, която е подкрепена от Министерство на образованието и науката, се провежда за 26-ти път, при препълнена зала.

„В духа на добрата традиция тази година висшите училища ще дадат възможност на зрелостниците в София и региона да направят информиран избор. На борсата участват също и организации, свързани с образованието като Националният център за кандидатстудентска подготовка и информация , който дава възможност на зрелостниците да подадат документи и за Тракийски университет. Борсата предоставя, както информация от представителите на висшите учебни заведения, така и справочна и учебно-методична литература.“, заяви доц. Борислав Попов, който е член на УС на Националната кандидатстудентска борса и преподавател по Медицинска генетика в Тракийския университет.

Александра Бойчева – държавен експерт в дирекция „Висше образование“ към МОН представи ресорното министерство на събитието: „Министерство на образованието и науката всяка година подкрепя традиционно Кандидатстудентската борса, защото тук се представят нашите български висши училища, на които Министерството много държи и всъщност това е един от начините за задържане на българските деца тук, в България ,това е и целта на Министерството – да подкрепя българските висши училища.“

 

 

Comments are closed