Тракийски университет – Стара Загора се включи в Областната панорама на професионалното образование

Тракийски университет – Стара Загора се включи в Областната панорама на професионалното образование, чието официално откриване се състоя в центъра на града с пъстра програма. Главният секретар на университета доц. Ани Златева поздрави организаторите на събитието от името на цялата академична общност на висшето училище и пожела успех на всички участващи в Панорамата, както и на кандидат-гимназистите и кандидат-студентите в избора им на професия, която да осмисли живота им. Служители на Тракийски университет от отдела по Кариерно развитие и студенти представиха на младите хора възможностите, които предоставя Старозагорската алма матер, чрез нагледни материали и лични разговори.

Организатори на Областната панорама на професионалното образование са община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата, Клуб на работодателя и Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора. Събитието, което се провежда за девети път, ще продължи през целия ден на 11-ти май и до 15 часа на 12-ти май, на пешеходната зона на бул. „Цар Симеон Велики“ успоредно на парк „Пети октомври“.

Участие вземат и 12 училища от Стара Загора, както и Центърът за кариерно развитие, а целта е младите хора и техните родители да получат повече информация за възможностите и специалностите на старозагорските учебни заведения.

Comments are closed