01.03.2019 год. – Проведе се Ден на отворените врати в Тракийски университет

На 01.03.2019 год. се проведе Ден на отворени врати на Тракийски университет за ученици, бъдещи кандидат-студенти, техните родители и учители. 

На срещата присъстваха ректорът на университета, проф. Иван Въшин, главния секретар доц. Таня Танева, декани на образователните звена, зам.-декани по учебната дейност, представители на медиите.

Провеждането на Ден на отворените врати е традиция, с която се дава възможност за информиран избор на учениците за продължаване на образованието им, за по-нататъшно кариерно развитие и успешна бъдеща реализация. Бъдещите кандидат-студенти получиха рекламни материали на университета, имаха възможност да зададат интересуващи ги въпроси, както и да разгледат учебната и образователна инфраструктура – лекционни зали, кабинети, зали за упражнение, лаборатории, клиники, центрове, музеи и художествена галерия. По-случай 1-ви март, студенти от Студентски съвет на Тракийски университет по стара българска традиция, вързаха мартеници на кандидат-студентите, с пожелание за здраве и бъдещи успехи.

На срещата доц. Таня Танева приветства младите хора с добре дошли на Деня на отворени врати и представи ректорското ръководство и ръководителите на факултетите, колежа и филиала. Проф. Иван Въшин, Ректор на Тракийски университет, се обърна с пожелание към младите хора да бъдат успешни студенти на Тракийски университет, а след това и добри специалисти.

Главният секретар на Студентски съвет на Ветеринарномедицински факултет, презентира престижния рейтинг и акредитация на Тракийски университет, специалностите, модерната образователна инфраструктура, възможностите за обучение по програма Еразъм+, спортната и художествена дейност, възможностите за общежития, стипендии и практики по специалностите.

Бъдещите кандидат-студенти разгледаха внушителната материална база – зали, лаборатории, центрове и други, които са разположени в 20-те учебни корпуса на 100 000 кв. м. площ. 

Най-голям интерес бе проявен от ученици от ГПЧ „Ромен Ролан“, ПГ по Ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, СУ Максим Горки, ПМГ „Гео Милев“, СУ „Васил Левски“, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня“ – от Стара Загора; от ученици от ПГСС "Гео Милев" – Мъглиж и от градовете Раднево, Смолян, Елхово, Казанлък, Сливен, Горна Оряховица, село Бояново, и др.

Изказваме нашата благодарност към ръководствата на средните училища за съдействието и участието на учениците в Деня на отворени врати в Тракийски университет.

 

Comments are closed