05.12.2018 г – проф. дсн Илия Димитров – Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет

Академичният съвет на Тракийски университет – Стара Загора  взе решение с почетното звание ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА да бъде удостоен проф. Илия Димитров – дългогодишен преподавател и учен в Аграрен факултет на Тракийски университет до 2003 г.

Проф. Димитров е удостоен с високото звание за високи постижения в селекционната дейност в овцевъдството, за издигане престижа на Аграрен факултет и Тракийски университет, за изключителен принос към музейното дело в университета, и създаването на галерия за изобразително изкуство с произведения от собствен творчески труд.

Церемонията се състоя на 05.12.2018 г. в Държавна опера – Стара Загора в присъствието на много гости, преподаватели, абсолвенти и служители. Проф. двмн Иван Въшин, ректор на университета, връчи на проф. дсн Илия Димитров отличителните знаци за Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет –  Почетна грамота, Нагръден знак и Плакет Доктор Хонорис Кауза.

За академичната общност на Тракийски университет е чест проф. дсн Илия Димитров да носи почетното звание на университета.

 

Представяне, приноси и заслуги на проф. Дсн Илия Димитров

Слово на проф. Илия Димитров –  Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет

 

Comments are closed