11.10.2018 г. – ЧЕСТВАНЕ „95 ГОДИНИ ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ“

На 11.10. 2018 г. в Държавна Опера – Стара Загора се проведе тържествена церемония  за честване на 95 години от създаването на Ветеринарномедицински факултет и тържествен Академичен съвет за връчване на почетното звание на Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет на проф. д-р Ласло Фодор от Университета по Ветеринарна медицина в Будапеща. 
На честването присъстваха проф. двмн Иван Въшин, Ректор на Тракийски университет; Петър Николов, зам.-министър на МОН; доц. д-р Янко Иванов, зам.-министъра на МЗХГ; Красимир Червилов, зам.-областен управител на област Стара Загора; д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ; Илиан Костов, зам.-директор на ЦОРХВ; чуждестранни гости от  университети и институции от Германия, Холандия, Унгария, Турция, Македония, Хърватска, ръководители на структурни звена, преподаватели, студенти, служители и гости от образователни институции, и административни звена в сферата на ветеринарната медицина в България. 
Проф. Михни Люцканов, Декан на Ветеринарномедицински факултет, запозна гостите с  историята, успехите и постиженията на факултета.
Ректорът на университета, проф. двмн Иван Въшин, поднесе своя поздрав по случай годишнината на факултета. В своето слово той подчерта „Всички Вие, преподаватели, студенти и служители, с ентусиазъм, труд и любов към ветеринарномедицинската наука подкрепяте високата образователна и научна репутация на факултета като съвременен европейски, образователен и научен център. Ветеринарномедицински факултет е емблематичен за Тракийски университет, за Община Стара Загора, региона и за България! Нашите студенти, ветеринарни лекари, които получават своето образование тук, са практически подготвени и мотивирани. Те са фактор за устойчивото развитие на животновъдството, като елемент от европейската стратегия на България в селското стопанство“. Проф. Въшин подчерта, че академичната общност на университета се гордее с Ветеринарномедицинския факултет. Ректорът пожела на преподавателите студентите и служителите от Ветеринарномедицински факултет успехи в личния и професионален живот! 
Ректорът на Тракийския университет връчи почетното звание Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет на проф. д-р Ласло Фодор от Университета по Ветеринарна медицина в Будапеща, Унгария.

Честита 95 годишнина на Ветеринарномедицински факултет!

 

Comments are closed