17.09.2018 г. – ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СТАРА ЗАГОРА ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИ НОВАТА АКАДЕМИЧНА ГОДИНА

На 17.09.2018 г. Тракийски университет – Стара Загора откри новата академична година с тържествена церемония. Университетът отвори врати за своите възпитаници. Най-развълнувани бяха първокурсниците, които за първи път прекрачват прага на своята Алма Матер.

Преди официалната церемония по откриването на академичната година, беше отслужена света литургия в Храм „Св. Патриарх Евтимий“ в Студентски град, който има за свой небесен покровител великия български архиерей и книжовник Св. Патриарх Евтимий Търновски.

Тържеството започна с музикална програма, подготвена от студентските групи за латино танци и фолклорния танцов състав „Траки“.

Доц. Таня Танева, Главен секретар на ТрУ, откри официалната церемония и представи ръководителите на структурни звена и гостите.

На церемонията по случай откриването на новата учебна година присъстваха зам.-председателя на НС г-н Емил Христов, кметът на Стара Загора  Живко Тодоров, областният управител г-жа Гергана Микова, председателят на Общински съвет Стара Загора г-н Таньо Брайков, ръководители на държавни институции, представители на бизнеса и банките в региона, преподаватели, студенти и родители.

Пожелания за успешна учебна година към студентите и преподавателите отправи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Успешна и слънчева учебна година за всички! 

Проф. Иван Въшин, ректор на Тракийски университет, представи постиженията на университета, поздрави първокурсниците и пожела успешна учебна година на всички студенти и на академичния състав на университета. Той увери бъдещите специалисти, че са направили правилния избор да се обучават в Тракийски университет – престижен образователен и научен център с много висока оценка и рейтинг сред висшите училища.

Първокурсничката Яна Митева, записала специалност „Медицина“, сподели вълненията, мислите и очакванията на новоприетите студенти в техния първи студентски учебен ден и получи „Ключа на знанието“ от председателя на Студентски съвет Ваня Кехайова.

Церемонията завърши тържествено със студентския химн „Гаудеамус игитур“.

След това първокурсниците се срещнаха с ръководствата на своите структурни звена – факултети, колеж и филиал.

 Поздравителни адреси по случай откриването на учебната 2018/19 година бяха получени от:

Заместник министър-председател –  г-жа Екатерина Захариева

Министър на земеделието, храните и горите –  г-н Румен Порожанов

Министър на Здравеопазването – г-н Кирил Ананиев

Министър на туризма – г-жа Николина Ангелкова

Народен представител от ПП ВОЛЯ – г-жа Кръстина Таскова

Председател на ЗС „А. Стамболийски“ – г-н Спас Панчев

Ректор на АУ – Пловдив проф. д-р Христина Янчева

Ректор на УХТ – проф. ДТН К. Динков

Командир на 2-ра тунджанска механизирана бригада – бригаден генерал Костадин Кузмов

Изп. Директор УМБАЛ –АД СТАРА ЗАГОРА – проф. Йовчо Йовчев

Директор на регионална здравна инспекция – д-р Златина Нанева

РЗОК гр. Стара Загора

Директор на Държавна опера – Стара Загора – г-н Огнян Огнянов

Председател на НПСС – г-жа Яна Вангелова

Мини Марица-изток ЕАД – г-н Андон Андонов

 

Comments are closed