21.01.2020 г – Среща на ректорското ръководство на Тракийски университет с представители на местната власт

Ректорът на Тракийски университет доц. Добри Ярков  бе домакин на организираната среща между академичното ръководство на университета и ръководството на община Стара Загора.

На срещата присъстваха ректорското ръководство  на Тракийски университет и  зам.-кметове на община Стара Загора – г-н Янчо Калоянов, г-жа Иванка Сотирова, г-жа Красимира Чахова, г-жа Милена Стоянова и секретарят на общината г-н Делян Иванов.

Ръководствата на двете институции обсъдиха възможностите и перспективите за бъдещо сътрудничество. Ректорското ръководство сподели намерението си за разкриване на нови специалности в областта на IT технологиите, което бе приветствано от  ръководството на община Стара Загора. Изложена беше готовността в университета да се разкрият нови специалности още от есента на настоящата 2020 година в три направления: здравни грижи – медицинска козметика; растениевъдство – етерично-маслени култури; икономика – местни финанси, които отговарят на потребностите на пазара на труда и са съгласувани с образователното министерство.

Кметът на община Стара Загора, Общинският съвет, администрацията на община Стара Загора винаги са били съпричастни  към академичния живот и активно са съдействали за реализиране на мероприятия на Старозагорската Алма Матер.

Уважаеми г-н Кмет, уважаеми представители на местната власт, благодарим Ви за Вашата ангажираност към дейността на Тракийски университет. Уверени сме, че и за напред можем да разчитаме на Вашата подкрепа, на Вашата ангажираност и съдействие за решаване на важни за развитието на университета  въпроси.

Comments are closed