24.02.2017 год. – Ден на отворените врати на Тракийски университет

На 24.02. 2017 г. се проведе   Ден на отворените врати на Тракийски университет.

Това е повод, студенти от Тракийски университет – Стара Загора да презентират пред средношколците престижния рейтинг и акредитация на своя университет, специалностите, модерната образователна инфраструктура.

Проф. Светлана Димитрова, ръководител на Центъра за кариерно развитие представи ректорското ръководство и даде думата на проф. двмн Иван Въшин, Ректор на университета. Проф. Въшин приветства бъдещите кандидат-студенти и подчерта, че Тракийски университет е с национално значение и е сред първите в рейтинговата система на висшите училища. Той подчерта, че в университета се обучават 9000 студенти в много предпочитани и престижни специалности. Ректорът пожела на младежите да бъдат успешни студенти и да получат желаната реализация в живота.

Средношколците се запознаха с внушителната материална база – зали, лаборатории, центрове и други, които са разположени във 20 учебни корпуса на 100 000 кв. м. площ. На среща с ректорското ръководство и с представители на деканските ръководства, учениците получиха  рекламни и информационни материали за университета, факултетите, колежа и филиала на ТрУ. По време на събитието те имаха възможност да поставят всички вълнуващи ги въпроси за общежитията, стипендиите, таксите за обучение, приемните изпити и други.

Имаше силен интерес за участие от страна на зрелостници от средните училища, особено от Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски“, Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, ПГ по Ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, СОУ Максим Горки, ПМГ „Гео Милев“, СОУ Железник, ПГ по Електротехника „Георги Сава Раковски“, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня“ и др. Ръководството, преподавателите и администрацията на Тракийски университет отговориха ангажирано и с респект на проблемите на бъдещите кандидат-студенти.

 

Comments are closed