КАНДИДАТИТЕ МОГАТ ДА ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИ САМО ЗА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ ОТ ОБЯВЕНИЯ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ

 

ИНСТРУКЦИЯ

ЗА ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ

ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

 

Здравейте уважаеми кандидат-студенти,

 

Моля преди да пристъпите към регистрацията да прочетете инструкцията.

 

ВАЖНО ПРЕДИ ПОПЪЛВАНЕТО НА ФОРМУЛЯРА: Преди да пристъпите към попълването на онлайн формуляра за кандидатстване, трябва да сте изпълнили пет задължителни условия:

  1. Да имате създаден актуален и използван от Вас е-mail адрес. Ако нямате такъв, задължително трябва да си създадете, за да можете да да се регистрирате успешно.
  2. Да се запознаете със съдържанието на Декларация–съгласие за обработване на лични данни от субект на лични данни.
  3. Да си подготвите ясна снимка на двете страници (лице и гръб) от дипломата за средно образование, а за завършващите през текущата година и удостоверение за завършен първи гимназиален етап – трябва ясно да се виждат всички предмети и оценки. Ако все още не сте получили дипломата и удостоверението, сега може да се регистрирате, а да ги прикачите по-късно.
  4. Да си подготвите цветна снимка на лицевата част на личната карта, на която да се виждат ясно трите имена, ЕГН и лицето.
  5. Подгответе си данни от дебитна/кредитн банкова карта, за да платите кандидатстудентската такса.

 

СТЪПКИ ПРИ РЕГИСТРАЦИЯТА:

 

ПЪРВА СТЪПКА – РЕГИСТРАЦИЯ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТ При тази стъпка трябва да попълните някои лични данни – трите си имена, ЕГН, два телефона и e-mail адрес, както и да маркирате съгласието си с политиката на Тракийски университет за обработка на лични данни. След кликване върху бутона „РЕГИСТРАЦИЯ“ ще получите съобщение на личния си e-mail за активиране на Вашия кандидатстудентски акаунт. Възможно е съобщението да е в spam папката. Активирате акаунта си от линка в съобщението.

 

ВТОРА СТЪПКА – КАНДИДАТСТВАНЕ При тази стъпка трябва да попълните няколко секции с информация:

 

ПЪРВА СЕКЦИЯ – ЛИЧНИ ДАННИ – отбелязвате от падащите менюта държава, област, община и град/село. Полето с подробния адрес не е задължително. Прикачвате цветна снимка на лицевата част на личната карта. Отбелязвате предимство, ако ползвате такова, както и прикачате документи, доказващи предимството. Ако възстановявате студентски права маркирате съответното квадратче. Ако не ползвате някое от изброените предимства оставяте квадратчетата празни.

 

ВТОРА СЕКЦИЯ – НАЧИН НА КАНДИДАТСТВАНЕ – отбелязвате начина, по който ще кандидатствате – дали с кандидатстудентски изпити или без явяване на изпит и само по диплома. Калкулаторът отдолу отчита маркираните полета и отбелязва сумата, която трябва да платите. Извършвате плащането чрез кредитната/дебитната карта. 

 

ТРЕТА СЕКЦИЯ – ДАННИ ЗА ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ – тук имате две стъпки: 1. Попълване на данните на дипломата за завършено средно образование – година на завършване, сериен номер, регистрационен номер, дата на издаване и 2. Попълване на оценки от дипломата и/или удостоверението за завършен първи гимназиален етап.

 

ЧЕТВЪРТА СЕКЦИЯ – ЖЕЛАНИЯ ЗА КЛАСИРАНЕ – тук трябва да отбележите как желаете да участвате в класирането (само държавна поръчка, само платено обучение или и за двете) и да изберете желаните от Вас специалности, като ги влачите с мишката от ляво на дясно.

След запазване на данните, Ви се визуализира файл, който трябва да си запазите на Вашия компютър.

С това приключва Вашата онлайн регистрация за кандидатстване в Тракийски университет.

 

СЛЕД ПОПЪЛВАНЕ НА ОНЛАЙН ФОРМУЛЯРА:

  1. В генерирания файл Вие получавате входящ номер, с който ще участвате на кандидатстудентските изпити/тестове и в класирането.
  2. Само за кандидатите, които ще се явяват на кандидатстудентски изпит / тест – на посочения от Вас e-mail адрес Вие ще получите данни за създаден от нас служебен e-mail адрес и парола. Чрез този служебен e-mail адрес ще продължи по-нататъшната кореспонденция с Вас – Вие ще получавате инструкции за провеждането на дистанционните изпити. Кандидати, които няма да се явяват на кандидатстудентски изпит / тест няма да се нуждаят от служебен е-мейл адрес.
  3. Само за кандидатите, които ще се явяват на кандидатстудентски изпит / тест – за явяването на изпита/теста си подготвяте: Компютър/лаптоп (операционна система Windows 10, Windows 11, macOS), уеб камера, тонколонки и микрофон. Инсталиран браузър Chrome, премахнати всички приложения за отдалечен достъп към вашия компютър.  

 

Помощ при попълването на онлайн формуляра може да получите на тел. +359 42 699 208, +359 42 699 209, +359 42 699 210, +359 882552256, +359 889559989 от 8:30 ч. до 16:30 ч. 

0888333091 – допълнителен телефон за контакт – от 08:30 ч. до 22:30 ч.

Помощ при технически проблем във връзка със служебната поща и технически въпроси за провеждането на изпитите/тестовете може да получите на тел. +359 42 699 214 или +359 42 699 215.

Можете да подавате документи и в сградата на Тракийски университет в Студентски град, Стара Загора (Западен вход), във Факултет „Техника и технологии“-гр. Ямбол (ул. „Граф Игнатиев“ № 38), във Филиала ни в гр. Хасково (бул. „Съединение“ № 48). Ако решите да подадете документите си за кандидатстване в тези пунктове, заплащането за явяването на изпитите/тестовете и таксата за участие в конкурса се извършва на място. Документи можете да подадете и в кандидатстудентското бюро на Тракийски университет в гр. Кюстендил (бул. "Цар Освободител" № 2, сградата на Гимназията – западен вход).

В бюрата на ЦКПИ също можете да подавате кандидатстудентски документи. Адресите на бюрата на ЦКПИ можете да намерите на следния линк: 

Център за кандидатстудентска подготовка и информация – ЦКПИ

 

Успех!

 

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

Comments are closed