Бивш възпитаник на Тракийски университет – с награда от НТС Стара Загора

НТС – Стара Загора връчи в началото на седмицата своите традиционни Годишни награди за изявени специалисти с принос към науката в седем различни направления. Сред отличените тази година бе Росица Михалева, която грабна приза в категория „Химия и екология“. Росица е възпитаник на Аграрния факултет при Тракийски университет – през 2007 г. се дипломира като бакалавър по специалността „Екология и опазване на околната среда“. Към днешна дата тя е реализиран специалист и успешно ръководи отдел „Екология“ в една от най-големите електроцентрали на страната – ТЕЦ „Марица Изток 2“.

Високото признание г-жа Михалева получава за „привеждане дейността на големи горивни инсталации в съответствие с българското и европейско законодателство и европейските стандарти за контрол на околната среда – ISO”. Отличието й бе връчено от нейния бивш преподавател – проф. Диян Георгиев, зам.-декан на Аграрен факултет по време на официалната церемония за отбелязване на 100-годишния юбилей на НТС – Стара Загора.

Ето какво сподели г-жа Михалева за своята „алма-матер“: „Горда съм, че съм възпитаник на Тракийски Университет! Ценя високо, качеството на образованието, което получих в него. По време на своето обучение придобих основни знания в областта на екологията,   които  успешно  използвам  и до днес в работата си. Благодарна съм и неотклонно вярвам в стабилността и значимостта на  Тракийски университет при  формирането на  качествени и ценни  експерти в областта на екологията и опазването на околната средата.

Използвам възможността да поздравя всички студенти и преподаватели от образователните структури на университета по случай студентския празник – 8 декември!”

Comments are closed