Включете се в хекатон за иноватори в IT

Представителството на Европейската комисия в България и Столична община (Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации) организират хакатон по повод 10 години членство на България в Европейския съюз.

Хакатонът ще се проведе на 12 и 13 май в София Тех парк и е отворен за участници от цяла България.

По-подробна информация за инициативата е публикувана на: http://fond.sofia-da.eu/bg/cbCTe3aHHfl/bgl0xeu-hackathon.html

Партньори на хакатона са Министерство на образованието и науката, Министерство на икономиката, културни центрове на европейски държави в България, СУ „Св. Климент Охридски", Фонда на фондовете и др.

В хакатонът са поканени да участват иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга. Осигурени са следните награди: Първа награда: 10 000 лева; Втора награда: 5 000 лева; Трета награда: 3 000 лева.

Специални награди:

  • Ева Паунова, евродепутат и посланик на дигиталните умения и Code Week ще награди двама участници в хакатона с посещение в Брюксел на събития от програмата на Code Week2017 r.
  • Екипите – участници в хакатона имат възможност да представят своите проекти пред партньори на инициативата, които сами ще изберат проект и ще предложат начина, по-който ще го подкрепят.

За допълнителна информация: Албена Начева, a.nacheva@sofia-da.eu, 0879 651043.

Comments are closed