ВСЕКИ ДЕН ПРЯСНО МЛЯКО

Новата машина – автомат, монтирана на първия етаж в сградата на Ректората,  предоставя прясно мляко, добито от първото сутрешно доене на кравите от породата Симентал, отглеждани в Академичния технологичен комплекс на Тракийския университет. Това съобщи Директорът Емил Димитров.

                Капацитетът на автомата е 200 литра. Зареждането е всеки ден около 9:00 часа. Цената за литър мляко е 1,70 лв. Интересното е, че машината измерва количеството мляко, според зададената сума. Можете да си напълните чаша, да заредите 200 мл, половин литър или цял. Зависи от опаковката, с която разполагате и наличната сума. Ако нямате шишета, можете да закупите от магазина, който предлага краве сирене и кашкавал, също производство на АТК. До края на месеца се очаква такъв млекомат да бъде монтиран и в централната част на Стара Загора.

                Първите студентки, които проявиха интерес към новата придобивка, са първокурсничките от Бургас  Назар Сали и Халея Ахмед, които ще се обучават за помощник-фармацевти в Медицинския колеж на университета.

ВАЖНО: Млякото е непастьоризирано и е необходимо да премине термична обработка преди консумация!

 

Comments are closed