ГОРДИ С МИНАЛОТО, ОПТИМИСТИ ЗА БЪДЕЩЕТО

             Така може да се опише атмосферата при отбелязването на 75-тата годишнина от основаването на Медицинския колеж при Тракийския университет в Стара Загора. Всички прояви, свързани с представянето на шестте специалности, застъпени в Колежа, преминаха под мотото на новостите в науката и практиката. Нови технологии, стратегии, лекарства и методи в клиничните лаборатории, оптиката, козметиката, ортопедията, рехабилитацията, фармацията, бяха представени чрез лекции, презентации, демонстрации и обучителни филми. Гости от Румъния, Сърбия и Северна Македония споделиха опит и почерпиха идеи от домакините.

            Презентацията на Директора на колежа, проф. д-р Анна Толекова припомни ярки имена от миналото, етапите в развитието и хилядите специалисти, подготвени през тези седем и половина десетилетия. Проф. Толекова акцентира на новаторството и бързата реакция на ръководството на Колежа, отговаряща на търсенето на пазара и потребностите от нови специалности, на привлечените именити учени и преподаватели, на непрекъснато обновяващата се учебна база.

            Изпълненият със знания, емоции и награди ден, посветен на годишнината, завърши с празничен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският Митрополит Киприан. Благопожеланията, изречени с обич, създадоха една особена духовна приповдигнатост, която беляза всички поздравления, поднесени от Ректорското ръководство, представителите на факултетите на Университета, от името на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, партньорски български и чуждестранни фирми, от браншови организации.

            Медицинският колеж е готов да посрещне предизвикателствата на динамичното време и новите технологии, поставяйки на първо място състраданието и любовта към ближния.

Comments are closed