НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ОСМОДЕКЕМВРИЙСКИТЕ СПОРТНИ ИГРИ НА ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ

С официална церемония за награждаване на призьорите приключиха състезанията по случай 8-ми декември – част от вътрешния спортен календар на Тракийски университет. Тазгодишният шампионат включи спортни надпревари в 6 дисциплини –  теглене на въже (смесени отбори), плажен тенис (смесени отбори), волейбол (смесени отбори), повдигане от лежанка (мъже), тенис на маса (за мъже и жени) и баскетбол 3х3 (смесени отбори).

Проф. Ани Златева, Главен секретар на Тракийски университет, приветства младите спортни надежди с думите: „Изключително съм щастлива, че Вие спортувате  и правите това не само за Вашето здраве и добра форма, а и за да издигате имиджа на Тракийски университет. Защото голяма част от Вас представят университета и на редица престижни състезания на национално и международно ниво. Продължавайте да учите и да спортувате все така усърдно, за да постигате все по-високи резултати!“

В състезанието по БАСКЕТБОЛ 3х3 първото място завоюва отбор „Медици“ от Медицински факултет, втори и трети са съответно отбор „Афтър“  и отбор „Ветеринарите” от Ветеринарномедицински факултет.

При ВОЛЕЙБОЛистите победата грабнаха отбор „Докторите“, техни подгласници са „Красивите“, а трети се класираха отбор „Майсторите“.

В надпреварата по ТЕГЛЕНЕ НА ВЪЖЕ победител е отбор „Симпатяги”, следвани от „Тигрите“ и „Варварите”.

Шампиони в състезанието по ПЛАЖЕН ТЕНИС са двойката Красимир Димитров от Стопански факултет и Кольо Димитров от Педагогически факултет, второто място заеха Тони Ванчев и Георги Желев също от Педагогически факултет, а трети се класираха  Тодор Пелтешки и Мила Чолакова от Ветеринарномедицински факултет.  

В надпреварата по ПОВДИГАНЕ ОТ ЛЕЖАНКА победител е Виктор Нейчев от Аграрен факултет, на второ място се класира Райчо Райчев от Ветеринарномедицински факултет, а почетното трето място зае Тинчо Тинчев също възпитаник на ВМФ.

В състезанието по ТЕНИС НА МАСА за мъже на трето място се класира Ибрям Халил от Педагогически факултет, на второ място е Тодор Пелтешки Ветеринарномедицински факултет, а  победител е Тодор Тодоров от Стопански факултет. При дамите  трето място в същата дисциплина  зае  Нелина Портева от Ветеринарномедицински факултет, на второ е Денислава Миленова също от ВМФ,  а победата грабна  Вероника Памукова от Медицински факултет.

Наградите на победителите връчиха проф. Ани Златева – Главен секретар на Тракийски университет, доц. Стойкова – декан на Стопански факултет, проф Панайотов – декан на Аграрен факултет, проф. Радев – заместник-декан по учебната дейност на Аграрен факултет,  проф. Гергинов  – председател на университетския спортен клуб и доц. Петков – ръководител на катедра Физическо възпитание и спорт.  

 

Comments are closed