На 17. 04. 2021 г. в Тракийски университет се състоя предварителен онлайн кандидатстудентски изпит по биология

В следобедните часове се проведе се също и тест по биология.

За участие в изпита по биология бяха заявили желание 524 кандидата. Изпитът по биология е вход за специалностите „медицина“ и „ветеринарна медицина“ на Тракийския университет.

Поради големия брой желаещи да се явят на изпит по биология, той се проведе в три различни часови интервала. За първия от тях, в присъствието на заместник-ректорите по учебната и научна дейност доц. Нели Грозева, проф. Мирослав Карабалиев и проф. Татяна Влайкова – председател на изпитната комисия за изпита по биология, бе изтеглен вариант № 1 от кандидат-студент, явяващ се на онлайн изпита от Мадрид, Испания. За втория изтегленият вариант бе № 3, а за третия – № 2, съответно от кандидат-студенти от Варна и Хасково. Кандидатите за бъдещи хуманни и ветеринарни лекари разполагаха с два часа за решаване на изпитните въпроси.

На теста по биология, който предоставя възможност за вход в редица специалности в Тракийския университет, се явиха 122-ма кандидат-студента. За него изтегленият вариант бе № 6 от кандидат-студент от село Оризово.

Във виртуалните изпитни стаи, създадени от екипа за прием на студенти в Тракийския университет, подкрепа и съдействие на кандидат-студентите оказваха над 50 квестори от всички структурни звена на университета.

Comments are closed