ОТЛИЧИЕ ЗА СПОРТА В ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

ОТЛИЧИЕ ЗА СПОРТА В ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

За развитието на студентския спорт и отличното провеждане на две студентски универсиади бе отличен Тракийският университет при откриването на изложбата "Спортната слава на Стара Загора"  в сградата на Регионалния исторически музей в града. Плакетът, връчен на ректора доц.д-р Добри Ярков, бе получен от проф. Димо Гиргинов, председател на спортния клуб към университета, който в приветствените си думи подчерта следното:

„Спортът за нас е верую, същност, минало, настояще и бъдеще. Поводът, който ни събира днес доказва, че Стара Загора е един от най-спортните градове в България. Тук проведохме последните две национални студентски универсиади и до сега всички отчитат, че те са на най-високо ниво. Всички градове трябва да вземат пример от Стара Загора, да го следват. Това, което прави Общината е уникално. Безвъзмездно предостави цялата спортна база на града, за да проведем Универсиадите, това не го е правил нито един град в България“, допълни проф. Гиргинов.

С плакет за принос към развитието на спорта беше отличен и з.м.с. доц. Георги Белчев – преподавател в университета и ветеран от ФК „Берое“.

Наградите бяха връчени от з.м.с. Александър Томов, член на УС на Българската федерация по борба.

Експозицията в Регионалния исторически музей може да бъде разгледана до 31 август и включва повече от 60 купи и пластики,  над 170 медала на изявени старозагорски спортисти, прославили Стара Загора и България на европейски и световни състезания, както и на олимпиади.

 

Текст: Стоянка Пастърмова-Цачева

Снимки: Христо Христов

 

Comments are closed