Ректорът на Тракийски университет поздрави студентите спечелили призови места в Националната зимна универсиада – Боровец 2019

Проф. двмн Иван Въшин, ректор на Тракийски университет, Стара Загора поздрави студентите от университета участвали и спечелили призови места в университетските зимни игри Боровец 2019. На заседание на Академичния съвет, проф. Въшин връчи на спортистите символични подаръци и им пожела да бъдат все така активни в спорта, да имат още много бъдещи победи и да печелят призови места. Академичната общност на университета се гордее със своите спортисти и активно съдейства за развитието на студентския спорт в университета. Това е поредното спортно постижение за Тракийски университет – Стара Загора. Спортистите предадоха на ректора купата и медалите спечелени на университетските зимни игри Боровец 2019.

Студентите от Тракийски университет участваха в състезания по ски алпийски дисциплини, сноуборд, бърза шейна и снежна щафета в Националната зимна универсиада – Боровец, 2019 г.

В индивидуалното класиране на мъжете в дисциплината „Ски“ представителят на Тракийски университет от СФ завоюва първо място. В отборното комплексно класиране на дисциплината „Сноуборд“ – жени, студентките от ВМФ заслужено заеха трето място.В дисциплина „Снежна щафета“ студентите – мъже от СФ, ВМФ, АФ и МФ на Тракийски университет се класираха на второ място.

Отборите на Тракийски университет се класираха: жени – пето място от 16 висши училища; мъже – осмо място от 18 висши училища. В комплексното класиране Тракийският университет се класира на осмо място от 18 университета.


Comments are closed