Световен ден на социалната работа

По случай Световния ден на социалната работа, катедра „Социални дейности“, Медицински факултет на Тракийски университет, гр. Стара Загора отбелязва професионалния празник на социалните работници.  Събитието ще се състои на 18 март 2020г. от 13:30 часа в катедра „Социални дейности“.

Инициативата включва:

  • workshop по социална работа, в рамките на който ще бъдат презентирани актуални теми от сферата на социалната работа в България.
  •  церемония по връчване на грамоти – ще бъдат отличени и поощрени най – изявените студенти по социална работа. Изборът ще се базира на няколко категории:

„Грамота за отличен успех“ – връчва се на студенти, показали високи резултати в обучението си през 2019 календарна година.

„Грамота за курс на годината“ – връчва се на курсът, демонстриращ умения за работа в екип и отговорност. 

 „Грамота за социална ангажираност“ – излъчват се призьори от всички курсове, а номинациите в категорията са от страна на социалните институции – партньори на катедра „Социални дейности“.

„Грамота за принос популяризирането и утвърждаването на професията социален работник“ – връчва се на обучаващи се и/или практикуващи социални работници.

„Грамота за партньор на 2019 година“ – връчва се от катедра „Социални дейности“ за успешно партньорство през изминалата календарна година.

Участие в събитието, посветено на Световния ден на социалната работа ще вземат студенти, партньори и гости от Тракийски университет, Община Стара Загора, Старозагорска Митрополия, Дирекция „Социално подпомагане“, Дом за възрастни с физически увреждания, Затвора в Стара Загора и други.

Comments are closed