Студент от ВМФ с национален приз „Студент на годината“ 2017/2018 и стипендия на фондация Еврика

Славко Насков Николов от Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет бе удостоен с НАЦИОНАЛЕН ПРИЗ "СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА" и СТИПЕНДИЯ НА ФОНДАЦИЯ ЕВРИКА за учебната 2017/2018 година.

На 11.12.2017 г. в Националния политехнически музей в София се състоя церемония за връчване на сертификати за стипендии на Фондация „Еврика“ на студенти с изявени способности в науката и техниката. Сертификатите бяха връчени от Мария Габриел – еврокомисар за цифрова икономика и цифрово общество.

Гордост е за нас, че студентът Славко Насков Николов, в VI курс,  специалност „Ветеринарна медицина“, в Тракийски университет – Стара Загора получи стипендия за постижения в овладяването на аграрните науки, вкл. ветеринарните науки и горското стопанство на името на акад. Дончо Костов.

Постиженията на Славко Николов бяха отличени и на провежданата вече единадесета поредна година официална церемония за връчване на Националния приз "Студент на годината", която тази година се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев. Церемонията се състоя на 19 декември 2017 година в Народния театър "Иван Вазов". Националното представителство на студентските съвети отличи най-успешните студенти на България.

Славко Николов е отличен като студент на годината в категория "Аграрни науки и ветеринарна медицина" за 2017 година. Отличието му се присъжда за високи постижения в образованието и личностното развитие на студента в професионалното направление.

Интересите на нашия студент са в областта на науката за птиците (орнитологията), а в бъдеще смята да упражнява професията си и да специализира „Патологии по птиците“. Участвал е в четири международни научни конференции.

Той сподели: „Зад този мой успех, стоят усилията на още много хора, за което искам да благодаря! На първо място на моето семейство, че ме подкрепяха в трудните моменти и в моите решения! На следващ ред на моите приятели, че ме разбираха и споделяха моите възгледи и интереси, и не на последно място по важност-  на моите учители, които ме изградиха като личност, на моите преподаватели. Това са всички асистенти, доценти и професори (от ВМФ, гр. Стара Загора), които ме изградиха като специалист, а от скоро и като настоящ ветеринарен лекар! Благодаря!“

 

По случай 8 декември – празник на българските студенти, ректорът на Тракийски университет връчи на Славко Николов с Грамота за постижения в научноизследователската дейност.

 

Честито, колега!

Тракийски университет се гордее с Вашите постижения!

Comments are closed