09.06.2017 – Учебна евакуация по пожарна безопасност в ТрУ

09.06.2017 – Учебна евакуация по пожарна безопасност в ТрУ

На 9 юни 2017 г. се проведе учебна евакуация по пожарна безопасност в Студентски град  с преподаватели, студенти и служители от Тракийски университет. В 14.00 часа сиренно-оповестителната система  за бедствия и аварии в ТрУ бе задействана. Преподавателите, студентите и служителите, които бяха в сградата я напуснаха, и се събраха на Форума пред университета.  Учебната евакуация се проведе съвместно със служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Помощник ректорът на ТрУ доц. Стефан Рибарски благодари на академичната общност на университета за отговорното отношение към учебната евакуация и предостави думата на главен инспектор Злати Дрянов – началник сектор „Превантивна и контролна дейност“, Стара Загора. Инспектор Дрянов запозна присъстващите с мерките и адекватните действия, които трябва да се вземат при евентуален възникнал пожар, с начина по който трябва да реагират евакуиращите се и средствата които могат да се ползват при подобни инциденти.

Демонстрирано бе извеждане на хора при пожар с противопожарна стълба, която е най-нова придобивка за противопожарната служба. Обсъдена беше необходимостта и полезността на учебните евакуации, като се изрази и увереност, че със съвместни усилия ще се работи превантивно, за да няма такъв род бедствия с пострадали хора и материални загуби

 

Comments are closed