24 май 2016 г. – Тракийски университет дефилира в общоградското шествие на празника българската просвета и култура и на славянската писменост

На 24 май академичната общност на Тракийски университет засвидетелства своята признателност към делото на Светите братя Кирил и Методий като се включи в празничното шествие в Стара Загора. Преподаватели, студенти и служители от Тракийски университет по традиция отбелязаха и празника на своята Алма Матер.

Тракийски университет беше представен пред обществеността като средището на знанието и науката, и единственото висше учебно заведение в Стара Загора и областта.  С гордост беше отбелязано, че в Университета се обучават над 9000 студенти от България и света в повече от 70 бакалавърски и магистърски специалности и почти 100 докторски програми. В подготовката на бъдещите специалисти се включват над 600 висококвалифицирани учени – професори, доценти, асистенти, както и гост лектори от други университети в страната и чужбина.

Старозагорската общественост приветства академичната общност на Тракийски университет за младостта, многогодишните традиции и престижното място сред университетите в страната.

Comments are closed