Грейна първото коледно дърво на Тракийски университет

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков:

"Уважаеми дами и господа,

Скъпи малки гости на Тракийския университет,

Щастлив съм, че сме събрали да спазим една красива традиция – Запалването на светлините на коледната елха. Тя е символ на добротата и надеждата и на вярата, които носи в сърцата ни Рождество Христово. Всички ние имаме нужда от силна вяра днес, от надежда че ще се справим с пандемията, която завладя живота ни през последните години и ще бъдем отново заедно така, както всички искаме – с открити лица и с отворени души.

Нека вярваме в чудото на Христовото Рождество и всички ние се смиряваме пред това чудо в дните на наближаващите празници. Надявам се чрез запалването на светлините на това коледно дърво да запалим в сърцата си вярата за по-добро утре. Всеки от нас може да направи за някого неговото утре по-добро чрез жест, подкрепа или просто с добра дума. Бъдете добри, обичайте се, помагайте на хората в нужда и сътворете самите вие, ако имате и малка възможност, чудо в нечий живот.

Желая на всички здраве и благоденствие, топлина и уют във всеки дом и весело посрещане на Коледните и Новогодишните празници!"

Comments are closed