ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА СТУДЕНТКА НА УНИВЕРСИТЕТА

Селин Али – световната шампионка по спортна стрелба, която се завърна със сребро от Европейското първенство в Кипър, бе удостоена с почетен знак на Асоциацията за университетски спорт "Академик". Отличието й бе връчено от проф. Димо Гиргинов, член на УС на Асоциацията и Председател на спортния клуб при Тракийския университет по време на Летните университетски спортни игри, които се проведоха в гр. Кранево. Така се продължава хубавата традиция представителите на студентския спорт да се срещат с елитни спортисти. Интересен е фактът, че за последен път българка участва в тази дисциплина през далечната 1976 г. по време на 21-те летни олимпийски игри в Монреал, Канада. Студентката по медицина на Тракийския университет Селин Али върна страната ни в този спорт в Токио и сега се бори за спечелване на квота за следващите олимпийски игри пред 2024 в Париж.

Тракийският университет представи отбори в летните състезания по плажен волейбол, тенис, щафета, плуване, тенис на маса, баскетбол 3х3, доджбол (народна топка) и бадминтон на открито. В тях се включиха повече от 400 студенти от 13 висши училища.

Медалите и отличията за Тракийския университет са следните: Със сребро се окичи смесеният отбор в демонстративния турнир по бадминтон на открито;

Бронзови медали по тенис на маса спечелиха студентите Красимир Димитров от Стопанския факултет и Симеон Стефанов от Аграрния факултет в дисциплината двойки мъже; На трето място в турнира по плажен тенис за преподаватели се класира ст. пр. Любен Лападатов.

Четвърто място завоюва смесеният отбор (мъже и жени) в емоционалната надпревара по Доджбол; Пето място спечели мъжкият отбор по плажен волейбол в състав Красимир Димитров – СФ, Александър Гарев – ВМФ и Калоян Господинов – СФ;

При голяма конкуренция до четвъртфинал стигна двойката мъже Стоян Кабаков – АФ и Красимир Димитров – СФ в състезанието по плажен тенис; Седмо място без нито една грешка за отбора на Тракийския университет в оспорваната плажна щафета.

При връчването на почетния знак на Селин Али, проф. Димо Гергинов завърши приветствието си с думите: "Горди сме, че в днешните трудни времена има студенти с вяра и упоритост с точен прицел в бъдещото!"

 

Comments are closed