Юбилейно честване „70 години Медицински колеж“

На 20 април 2018 г. от 19.00 ч. в хотел „Мериан Палас“- Стара Загора се проведе Юбилейното честване  по случай 70 години от създаването на Медицински колеж.  На тържеството присъстваха официални гости от страната и от чужбина: г-н Емил Христов – зам.-председател на Народното събрание на Р.България, г-жа Иванка Сотирова- заместник-кмет на Община Стара Загора, г-жа Петя Чакърова- заместник-областен управител на гр. Стара Загора, регионални представители на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – г-жа Ваня Георгиева и г-жа Татяна Георгиева,  проф. двмн Иван Въшин – ректор на ТрУ, зам.-ректори  и представители на деканските ръководства на структурните звена на ТрУ, бивши ректори на Тракийски университет, директори на медицинските колежи в страната; бивши и настоящи преподаватели на Медицински колеж, Зам. деканът и преподаватели от ФОЗ, МУ, София, директори и наставници  от клиничните бази; както и чуждестранни гости –  проф. Р. Димитровски и г-жа Лиляна Пушова от Р.Македония; проф. Даниела Кингсли – Годуин – председател на Международната организация по обществено здраве и здравни грижи, проф. Джошуа Годуин от Колежа „Санта Мария“ – гр.Лондон, Великобритания; д-р Бруно Боянов, български лекар от Париж, Франция, който е гост-лeктор в Колежа  и много други колеги и приятели.

С Плакети и Грамоти бяха наградени бивши и настоящи членове на ръководството на Тракийски университет и Медицински колеж, служители, преподаватели и партньори на Медицински колеж, Тракийски университет-Стара Загора.

С почетен юбилеен знак-плакет бяха наградени:

За значителен принос в развитието и утвърждаването на Медицински колеж, Тракийски университет гр.Стара Загора, проф. Хр. Милчева връчи Плакети на:

1. Проф. двмн Иван Божков – Ректор на Тракийски университет в периода  1995-1999

2. Проф. дсн Светлин Танчев – Ректор на Тракийски университет в периода 1999 – 2007

3. Проф. дсн Иван Станков – Ректор на Тракийски университет в периода 2007 – 2015

4. Проф. двмн Иван Въшин  – Ректор на Тракийски университет от 2015г.

5. Проф. д-р  Коста Костов, дм – Директор на Медински колеж в периода 1990 – 2011, Почетен директор от 2012г.

6. Проф. Христина Милчева, дп – Директор на Медицински колеж, Тр У от 2012 г. – Плакетът връчи Ректора на Тр. У.

За принос в образователната и научна дейност на Медицински колеж, проф. Хр. Милчева връчи Плакети на:

1. Проф. д-р Мая Гълъбова, дм – Декан на Медицински факултет и Академичната общност на Медицински факултет

За популяризиране на Медицинския колеж и дългогодишно ползотворно сътрудничество:

1. Г-жа Милка Василева – Председател на  БАПЗГ (Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи)

За принос в научната дейност на Медицински колеж и дългогодишно ползотворно сътрудничество:

1. Проф. Цекомир Воденичаров, дм  Декан на ФОЗ / Факултет по обществено здраве/ , МУ /Медицински университет/  – София и Академичната общност на Факултета по обществено здраве.

 

С Грамоти бяха отличени 33 – ма  преподаватели, служители и двама студенти и двама студенти от МК, които бяха връчени от Директора на колежа проф. Хр. Милчева.

 

Колежът получи също много награди, поздравителни адреси, подаръци и  цветя: Плакет и поздравителен адрес от Народното събрание на Р.България, Плакет и поздравителен адрес от Областна администрация – Стара Загора, Плакет от регионалната колегия на  БАПЗГ, Поздравителни адреси от г-н Живко Тодоров- кмет на Стара Загора, от проф.двмн Иван Въшин-ректор на ТрУ, от доц. д-р Димитър Панайотов – декан на АФ –ТрУ, от проф. д-р Петър Петров,дн – декан на ПФ-ТрУ, от проф. д-р Красимира Георгиева- декан на ФТТ-ТрУ-гр.Ямбол, от доц. д-р Евгения Бързашка, дм- Директор на МК-Плевен, от проф. Захарина Савова,дм – Директор на МК „Й.Филаретова“- София, от проф. д-р Красимир Визев, дмн – зам.-декан на ФОЗ-МУ-София, Благодарствено писмо от проф.д-р Цекомир Воденичаров – Декан на ФОЗ-МУ-София, Поздравителен адрес от  доц. д-р Васил Хаджиилиев – председател на от Съюз на учените-Стара Загора, Поздравителен адрес  от г-жа Стефани Бьом – ръководител на Дом за гериатрични грижи-гр.Кайзерслаутерн-Германия.

За настроението на гостите се погрижиха Тримата тенори и музикална формация Трио „Реверанс“ от Държавна опера – Стара Загора. Тържеството премина в приятна и уютна обстановка.

Изказваме благодарност на всички, които съпреживяваха на празника с вяра, че ще бъдат наши партньори още дълги години за ползотворна съвместна работа!

Comments are closed