11.05.2017 г. – Посланик Ерик Рубин на посещение в Тракийски университет

На 11 май 2017 г. на посещение в Тракийски университет беше Негово превъзходителство Ерик Рубин – посланик на САЩ в РБългария. Посланик Рубин бе придружен от г-жа Тами Палчиков, културно аташе на посолството. 

Проф. Иван Въшин, Ректор на университета посрещна гостите на форума на Тракийски университет, след което срещата продължи в ректорския кабинет. Проф. Въшин запозна посланик Рубин и гостите със структурата на университета, образователните, научните постижения и бъдещите цели на университета. Той благодари за изключителната подкрепа на Американското посолство, на Съединените американски щати и на фондация „Америка за България“, при създаването на „Център за безопасност и управление на риска в Аграрния сектор“, Националния център за професионално обучение и компетентност „Америка за България“ на ТрУ, за предоставена възможност преподаватели и студенти от университета да бъдат на обучение в Америка по различни програми. Ректорът изрази своята увереност, че взаимоотношението между  институциите ще продължи и за в бъдеще.

Посланик Рубин разгледа  „Център за безопасност и управление на риска в Аграрния сектор“, където по традиция се подписа в „Почетната книга“ на центъра. Той посети клиниките на Ветеринарномедицински факултет и разгледа залите където студентите от специалност ветеринарна медицина провеждат своите практични упражнения. Посланикът се запозна и с „Национален център за професионално обучение и компетентност „Америка за България“ и неговата дейност.  В центъра гостите бяха посрещнати от фермери  които се обучават в него, от представители на областна дирекция по земеделие гр. Бургас и студенти.

След това за спомен и по традиция посланикът на САЩ в РБългария и ректорът на Тракийски университет засадиха дръвчета в двора на НЦПОК.

Проф. Въшин връчи на Негово превъзходителство плакет на Тракийски университет и рекламни материали.

Посланик Рубин  благодари и изрази своето впечатление от високите резултати които са постигнати и пожела на Тракийския университет бъдещи образователни и професионални успехи. От високия пост, който заема, той се ангажира и в бъдеще Посолството на САЩ да задълбочи връзките и контактите между Тракийски университет и сродни висши учебни заведения в САЩ.

Comments are closed