27.06.2018 – Визита на посланика на Пакистан в България Н.Пр. Бабар Хашми

На 27.06.2018 г. Н.Пр. посланикът на Пакистан в България Бабар Хашми беше на делова визита в Тракийски университет. Той осъществи среща с представители на ректорското ръководство на университета – зам.-ректорите проф. Г. Михайлова, проф. В. Гаджева,  доц. Д. Заимова и главния секретар на университета доц. Т. Танева. Предмет на деловата среща бяха възможностите за сътрудничество между Тракийски университет и университети в Пакистан.

Посланик Хашми запозна ръководството на Тракийски университет с  характера на образователната система в Пакистан в сектора висше образование и опита му на дипломат в осъществяването на контакти между академичните общности в различни страни чрез Пакистански мисии в чужбина, включително в Берн, Женева, Рим, Абуджа и Белград. Той е завършил право и дипломация в Harvard University, САЩ. Извънреден и пълномощен посланик на Пакистан в Република България е от март 2016 г.

На срещата бяха  представени дейностите, структурата и стратегическите насоки за развитието на университета. Посланикът остана впечатлен от разнообразието на професионалните направления, от многобройните международни договори за сътрудничество, от работата по проекти в университета, от мащабите и състоянието на материалната база.

В приятелски тон, ректорското ръководство и посланик Хашми, изказаха взаимна готовност за съвместна работа в областта на обучението, науката и културата като бяха предвидени бъдещи стъпки за верифициране на бъдещото сътрудничество.

 

Comments are closed