Посещението на Ректора на Къзълордински Държавен университет Koркът Aтa, Kaзахстан в Тракийски Университет

На 2 май 2018 г. на официално посещение в Тракийски университет бе Ректорът на Къзълордински Държавен университет Koркът Aтa, Р Kaзахстан проф. дн Килишбай Бисенов, придружен от Директора на отдела за международно сътрудничество д-р Термиболат Кеншинбай и от доц. д-р Гюлшим Саютбайева, водещ научен сътрудник към Института за хуманитарни и технически науки „ Акмешит“ към Къзълординския Държавен университет. 

По време на срещата с Ректора и ректорското ръководство на ТрУ бе подписан и нов договор за продължаване на двустранното сътрудничество и обмен между двата университета в областта на образованието и научно-изследователската дейност и меморандум за разбирателство до 2022 г. В знак на взаимно уважение двамата ректори си размениха официално плакети с отличителните знаци на университетите и подаръци.

Гостите от Казахстан проведоха делова среща и с деканското ръководство на Ветеринарномедицински факултет при ТрУ. Те разгледаха клиничната база за дребни и едри животни и останаха особено впечатлени от европейското ниво на организация и дейност в клиниките.

След деловата среща с деканското ръководство на Аграрен факултет при ТрУ, гостите от Казахстан посетиха музея на аграрното образование и природо-научната секция към него.  

Ректорът на Къзълординския Държавен университет Koркът Aтa и придружаващите го преподаватели изразиха особеното си задоволство от топлия прием и потвърдиха желанието си за бъдещо развитие и разширяване на двустранните отношения между двата университета.

 

Comments are closed